Our design is, in essence, a tribute to the founders, to their initial vision and design of the city structure based on circularity and time... it is this visionary breakthrough that shapes the tridimensionality and structure of HOLON.

CONCEPT

Our structure is fully designed and built in wooden elements to respect and preserve the Burning Man tradition. The temple fulfills the architectural, structural and functional aspects at the same time as the structure forms its architecture and the horizontal rings respond to the functional setup of Holon. The horizontal oriented rings in the interior transform into continuous seats while the exterior rings converge to the lower part of the temple protecting its interior from extreme weather and sandstorms.

34 HORIZONTAL RINGS

The structure of the Temple is composed by a set of 34 horizontal rings. Together with the 35th compression ring in the top, which retains the vertical columns, they represent the editions of the Burning Man event.

48 VERTICAL COLUMNS

Space-time sustains the universe. In the Temple´s vertical structure, time is represented by 48 columns (twice the 24-hour cycle), which also connects to the geometrical setup of the streets of Black Rock City.

Space-time sustains the universe. In the Temple´s vertical structure, time is represented by 48 columns, celebrating the perfect geometrical setup of Black Rock City and as an homage to Larry Harvey. The intellectual foundation of this layout was noted as “open in the front, open to infinity”. The spot that stands as the last large landmark before reaching this “infinity” is the Temple, beyond which lies a scattering of artworks and projects. Holon will be at the edge of where Burning Man brings order to chaos, where it represents itself as a universe within a universe. The Multiverse of Black Rock City.

SCALE COMPARISON

©2019 by Planet Collective